>Αργαλαστή-Λαύκος/Argalasti-Lafkos

>

Απόσταση: 7,1 χλμ.
Διάρκεια: 2.15΄
Σήμανση: κόκκινα σημάδια
Μέγιστο υψόμετρο: 310 μ. (Λαύκος)
Πόσιμο νερό στη διαδρομή: Χατζόβρυση Λαύκου

                Καθώς ερχόμαστε από Βόλο και φθάνουμε στο κέντρο της Αργαλαστής, στρίβουμε αριστερά προς Ξινόβρυση και αμέσως δεξιά προς νότον σε στενό ασφαλτόδρομο (παλιότερα καλντερίμι), ο οποίος μας οδηγεί ευθεία στο νεκροταφείο της Αργαλαστής. Από εκεί συνεχίζουμε σε στενό χωματόδρομο που σύντομα εμφανίζει τμήματα καλντεριμιού και βαδίζει σε ομαλό έδαφος. Συναντούμε διχάλα και πάμε  δεξιά παρατηρώντας τα κόκκινα σημάδια και σε νέα διασταύρωση πάμε ευθεία, έχοντας στα αριστερά μας μια φάρμα αλόγων. Ο αγροτικός δρόμος που βαδίζουμε, που παλιότερα ήταν μονοπάτι-καλντερίμι, κατηφορίζει στην πλαγιά, σε διασταύρωση πάμε ευθεία και φθάνουμε σε ελαιώνα.

Από δεξιά μας έρχεται λοξά άλλος χωματόδρομος από το Μετόχι και ενώνεται στην πορεία μας. Μέσα στο δρόμο διακρίνουμε και άλλα τμήματα καλντεριμιού. Περνάμε κοντά στην άσφαλτο που πηγαίνει προς Λαύκο και συνεχίζουμε στο χωματόδρομο με κατεύθυνση νότια, αγνοώντας διασταυρώσεις με άλλους δρόμους που φεύγουν αριστερά.

Τελικά βγαίνουμε στην άσφαλτο και περνάμε απέναντι, όπου βρίσκουμε λίγο αριστερότερα τη συνέχεια του μονοπατιού που διανοίχθηκε στις αρχές του 2011 με πολύ κόπο από το σύλλογο φίλων των καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου.

Το μονοπάτι περνά δίπλα από δύο ερειπωμένα καλύβια, διασχίζει μικρή ρεματιά και ανηφορίζοντας μπαίνουμε σε αγροτικό δρόμο που έρχεται από δεξιά μας και παραπάνω ξαναβγαίνουμε στην άσφαλτο που διασχίζουμε λοξά. Στην άλλη πλευρά βρίσκουμε τη συνέχεια του μονοπατιού που ανηφορίζει στη ράχη, βαδίζει μετά για λίγο σε επίπεδο έδαφος και μπαίνει σε αγροτικό δρόμο που κατηφορίζει, διασχίζει ξανά την άσφαλτο λοξά και συνεχίζει κατηφορίζοντας την πλαγιά όπου συναντούμε πάλι καλντερίμι. Περνούμε μικρή ρεματιά και κατόπιν βρίσκουμε τη συνέχεια του μονοπατιού στα αριστερά μας, το οποίο μας οδηγεί σε λίγο στη βρύση του Χατζή. Εδώ αξίζει να κάνουμε μια στάση για να δροσιστούμε κάτω από το πλατάνι και να απολαύσουμε την ομορφιά του τόπου.

Χατζόβρυση Λαύκου
Από τη Χατζόβρυση συνεχίζει ωραίο φαρδύ καλντερίμι που ανηφορίζει  και φθάνουμε στα πρώτα σπίτια του Λαύκου συναντώντας ασφαλτόδρομο, όπου πάμε για λίγα μέτρα αριστερά και κατόπιν δεξιά σε καλντερίμι που ελισσόμενο μας οδηγεί στην πλατεία του Λαύκου. 
Advertisements

About pelionwalks

We are a society who promote the restoration and use of old footpaths in the South Pelion area.
This entry was posted in Walk Descriptions. Bookmark the permalink.

2 Responses to >Αργαλαστή-Λαύκος/Argalasti-Lafkos

  1. Πήγαινε στο http://www.everytrail.com και κάνε εγγραφή. Ειναι δωρεάν, δίνεις το όνομά σου, email κλπ. και παίρνεις όνομα χρήστη για να συνδέεσαι. Αφού συνδεθείς, μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο gpx κάθε πορείας. Εναλλακτικά, μπορώ να σου στείλω εγώ με email όποιο αρχείο θέλεις.

  2. Anonymous says:

    Πώς μπορώ να κατεάσω ενα αρχείο για GPS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s