>Κάπουρνα- Κάτω Κερασιά

>

Μήκος διαδρομής:
Διάρκεια: 1.30΄
Σήμανση: κόκκινα σημάδια
Μέγιστο υψόμετρο: 400 μ.

    Διαδρομή κατάλληλη για χειμωνιάτικους μήνες, καθώς περνά από χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια κυρίως που δεν προσφέρει σκιά, βαδίζοντας σε μονοπάτι και αγροτικό δρόμο. Υπάρχει πρόσβαση με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην αρχή και το τέλος της. Μπορεί να συνδυαστεί και με τη διαδρομή Κάπουρνα-Κανάλια.
    Η αρχή γίνεται στην άσφαλτο λίγα μέτρα μετά τα τελευταία σπίτια της Κάπουρνας πηγαίνοντας προς Κερασιά. Ακολουθούμε αγροτικό δρόμο που ανηφορίζει αριστερά και στην αρχή του είναι τσιμενταρισμένος. Παραπάνω διακρίνουμε τμήματα καλντεριμιού μέσα στο δρόμο. Σε λίγο φθάνουμε σε διασταύρωση με άλλον αγροτικό δρόμο από αριστερά. Εμπρός μας συνεχίζει κατηφορικά το μονοπάτι προς Κανάλια. Εμείς προχωρούμε δεξιά στον αγροτικό δρόμο που ανηφορίζει ομαλά με κατεύθυνση βορειοανατολική.

    Παραπάνω, εκεί που ο δρόμος στρίβει δεξιά, φεύγουμε αριστερά (υπάρχουν κόκκινα σημάδια) ακολουθώντας φαρδύ μονοπάτι που ανηφορίζει προς βορράν.  Σε λίγο βαδίζουμε σε επίπεδο έδαφος και μπροστά μας αρχίζει να σχηματίζεται μικρή ρεματιά. Η πορεία μας γίνεται βορειοανατολική και ελαφρά κατηφορική έχοντας τη ρεματιά στα αριστερά μας ενώ βλέπουμε και τη λίμνη Κάρλα και τα Κανάλια. Στα δεξιά μας έχουμε το ύψωμα Μετόχι (475 μ.)

   Φθάνουμε σε ξέφωτο και συνεχίζουμε δεξιά προς ανατολάς βγαίνοντας σε μεγαλύτερο ξέφωτο που το διασχίζουμε με πορεία ανατολική ακολουθώντας τα κόκκινα σημάδια. Μετά από λίγο ακόμα διάστημα σε επίπεδο έδαφος στην ίδια πορεία (προσοχή στις γιδόστρατες που φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις) το μονοπάτι μας αρχίζει να κατηφορίζει παίρνοντας κατεύθυνση βορειοανατολική. Απέναντι θα δούμε πανοραμικά την Κάτω Κερασιά.
   Κατεβαίνοντας, αγνοούμε διασταυρώσεις με μονοπάτια που φεύγουν προς τα αριστερά (βόρεια) και οδηγούν σε ξέφωτα που βλέπουμε πιο κάτω μπροστά μας και αριστερά. Η πορεία μας συνεχίζει πάντα βορειοανατολική και τελικά βγαίνουμε σε κτήμα.  Ακολουθούμε χωματόδρομο δεξιά μέσα στο κτήμα που κατηφορίζει, στρίβει αριστερά κάτω σε άλλο ακαλλιέργητο κτήμα με δέντρα και αφού παρακάτω περάσει ένα μικρό ρέμα διασταυρώνεται λοξά από δεξιά με άλλο αγροτικό δρόμο και σε λίγο βγαίνουμε στην άσφαλτο που κάνει μια φουρκέτα προς τα δεξιά και βλέπουμε μπροστά μας την Κάτω Κερασιά. Μετά τη στροφή, δίπλα σε στύλο της ΔΕΗ, βρίσκουμε στενό μονοπάτι που κατηφορίζει ανάμεσα σε πουρνάρια και βγαίνει σε ασφαλτόδρομο πλάι στην κοίτη του ρέματος της Κερασιάς. Ακολουθώντας τον, σε λίγο φθάνουμε στην εκκλησία του χωριού.
Advertisements

About pelionwalks

We are a society who promote the restoration and use of old footpaths in the South Pelion area.
This entry was posted in Walk Descriptions. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s